Eindelijk, de lente is in het land. Is dit de beste periode om je woning te verkopen? Lees het hier.

 

  1. Boost in de lente

Het aantal woningverkopen krijgt effectief vaak een boost in de lente. Eerst en vooral zien de huizen en tuinen er dan vaak een pak beter uit dan tijdens een druiligere herfstbui. Voor de koper geeft dit automatisch een goed gevoel. Bovendien komt de lente ook beter uit voor gezinnen met kinderen. Kopen ze in de lente een woning, dan kunnen ze verhuizen rond de grote vakantie, een ideaal moment. Kleine kanttekening wel: in de lente zal je ongetwijfeld niet de enige zijn die zijn huis te koop zet.

  1. Minder concurrentie?

Wil je minder concurrentie van andere verkopers, dan kan het begin van de herfst ook een optie zijn. Huizen met een zwembad worden dan weer sneller verkocht tijdens de zomermaanden, omdat een zwembad dan zeer aantrekkelijk is.

  1. Geen pieken in zomer of winter

Het is overigens niet bewezen dat je een hogere prijs kan krijgen indien je je huis in een bepaald seizoen verkoopt. We zitten in een markt waar de prijzen soms wat stijgen, soms wat dalen. Maar over het algemeen zijn er geen pieken in de zomer of winter. Welk seizoen het ook mag wezen, weet dat een vlotte verkoop in eerste instantie valt of staat met een realistische vraagprijs. Dat is de basis tot succes. Beroep doen op een professional voor de verkoop van je woning is daarbij een bijkomende troef.

 

bron: CIB

Zwembad
Lente in de tuin
terug naar overzicht

Nood aan een gesprek

Met jarenlange ervaring en kennis van vastgoed ondersteunen wij u met al uw vragen rond het verkopen van uw vastgoed.