Geprangd tussen grootstad Brugge en Torhout bevindt zich Veldegem, een nog grotendeels landelijke deelgemeente van Zedelgem. De gemeente ook met bossen, een echt marktplein en...zowat alle supermarkten op een zakdoek bij elkaar. “En dat zie je ook in de populariteit, die zich vertaalt in hogere woningprijzen”, stelt makelaar Stijn Leemans van Immo Stijn vast. We trokken met hem door Veldegem, op zoek naar de pro’s en con’s en een betaalbare woning.

Veldegem

"Wonen in Veldegem, dat is genieten van rust en een bloeiend verenigingsleven", zegt Stijn Leemans van Immo Stijn, gevestigd op de Markt van de deelgemeente van Zedelgem.

"Het dorp is nog een echt dorp, met fijne winkeltjes, een goed aanbod van scholen en allerlei types van woningen. We bevinden ons bovendien op amper een paar kilometer van de op- en afrit E403 Zedelgem/Ruddervoorde, een belangrijke troef. De nabijheid van Brugge speelt ook zeker een rol, net las de ontwikkelingen langs de Torhoutse Steenweg. Nergens anders in de regio vind je zoveel supermarkten bijeen."

 

"We merken veel interesse van jonge mensen die de woningprijzen in Brugge niet kunnen betalen of daar hun gading niet vinden. Die zijn dol op de charmes van een rustig dorp op korte afstand van hun familie en vrienden. Het stratenpatroon van Veldegem is een wat onderschat gegeven: vele straten zijn hier rechttoe rechtaan. Ze kronkelen niet te veel. Wat betekent dat je snel op nabije bestemmingen bent."

De prijs

"Die gaan momenteel omhoog", moet Stijn toegeven. "Voor een gerenoveerde of nieuwe woning betaal je al gauw tussen 350.000 en 400.000 euro. Ga je voor een halfopen of open bebouwing dan tel je daar nog eens 50.000 euro bij. De prijs schrikt blijkbaar niet af, want woningen blijven niet lang te koop. De gemiddelde tijd is zo'n twee maanden, wat toch erg kort is. Sommige woningen staan zelf niet eens online op onze site, omdat ze zo gegeerd zijn en dus al verkocht voor we er enige reclame voor maken".

 

"Voor appartementen ligt de prijs ook al wat hoger. Reken toch op een minimale investering van 250.000 euro. Voor nieuwbouwprojecten ligt dat hoger. Oudere flats hebben een prijs tussen 200.000 en 260.000 euro."

Hier wil iedereen wonen...

"Een woning met een tuin is een vaak gehoorde vraag. In Veldegem heb je nog woningen met een uitgestrekt zicht, dichtbij de invalswegen. Die vind je in de wijken dichtbij het centrum, of iets verderop. Al is afstand hier relatief: alles is echt dichtbij."

... maar dit is een interessant alternatief

"Binnenkort staat een project met 24 appartementen bij ons te koop. Het gaat om heel knap vormgegeven flats, een atypisch project op de hoek van de centrale Koning Albert I-straat en de Kloosterstraat. Iedereen kent de site hier als Vantomme, het heeft dan ook de naam Huis Vantomme gekregen."

Bron: HLN+

terug naar overzicht

Meer weten over het project Huis Vantomme?