1. Vakmensen

De administratieve en wettelijke verplichtingen, kortom de hele papierwinkel: het is complexe materie. Wij, als vastgoedmakelaar, kunnen hier heel wat last van je schouders nemen. Geef ons je vertrouwen: het beroep van vastgoedmakelaar is strikt gereglementeerd. Het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars controleert de toegang tot het beroep en ziet erop toe dat iedereen de regels naleeft.

  1. EPC

Vraag bij een eventuele aankoop altijd naar het energieprestatiecertificaat, dat weergeeft hoe energiezuinig of -verslindend de woning is. De verkoper moet dit altijd kunnen voorleggen!

  1. Staat van de woning

Controleer goed de staat van het huis dat je overweegt te kopen. Kijk of de ramen goed sluiten, controleer hoe het zit met de isolatie, … Een kritisch en grondig onderzoek aan de woning vertelt veel over de staat van het huis, maar niet alles.

  1. Ligging

Een factor die je niet uit het oog mag verliezen, is de ligging. Die bepaalt immers voor een stuk de waarde van de woning. En er zijn nog andere belangrijke factoren. Is de woning ‘zonevreemd’? Of ligt ze misschien in overstromingsgebied?

  1. Verkoopovereenkomst

Verlies de administratieve en juridische aspecten niet uit oog. Zo moet bijvoorbeeld elke verkoopovereenkomst aan een resem wettelijke verplichtingen voldoen, die elke koper in worst case veiligstelt. Vandaar het belang dat je een overeenkomst ondertekent die is opgesteld door een erkend vastgoedmakelaar.

 

 

Bron: CIB

terug naar overzicht

Ook op zoek naar een woning?

Wij helpen je graag met al je vragen. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale woning.